Špargľa alebo asparagus, ako ju tiež nazývame, je jednou z prvých druhov jarnej zeleniny.
A akosi si neviem predstaviť jar bez tejto šialene lahodnej špargľovej omelety. Neviete o čom hovorím, tak vám radím vyskúšať tento recept ;) Dobre?
Príprava:
- Špargľu umyjeme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Panvicu rozohrejeme, pokvapkáme trochou olivového oleja a opečieme špargľu.
- Medzitým si v miske rozšľahajte vajíčka, šľahajte ich vidličkou alebo ručným šľahačom, dovtedy kým sa nestratí bielok. Potom vajcia osoľte, popoprite podľa chuti a zmes vylejte na rozohriatu panvicu.
- Sám som prišiel na to, že najlepšia omeleta sa mi podarí, ak ju pečiem na strednom ohni.
- Omeletu potiahnite od okrajov panvice do stredu, panvicu držte mierne šikmo, aby tekutina stekala smerom k okraju. Postup opakujte, kým sa celá omeleta neupečie.
- Omeletu na spodnej strane nechajte zľahka zapiecť. Po dobrej pol minúte panvicu odstavte a špargľu položte na polovicu omelety a vrch preložte vareškou alebo lopatkou smerom do stredu.
- Omeletu pred podávaním posypte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a chutné jedlo je pred vami.
Dobrú chuť!