Veľmi obľúbená čokoládová tyčinka Snickers má nový vzhľad!
V podobe zdravej, lahodnej a bielkovinami obohatenej torty, ktorú jednoducho musíte vyskúšať.
Táto torta presvedčí nielen milovníkov čokolád Snickers, ale aj tých, ktorí nemajú radi sladké a plnkové torty!
Príprava:
- Rúru predhrejeme na 180°C. Základ torty pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Hmota by mala byť trochu vlhká, no ak sa vám zdá príliš tekutá, pridajte ešte trochu mletých mandlí. Hmotu rozotrieme na spodok tortového modelu s odnímateľným okrajom s priemerom 24 cm. Hmotu po okraji zľahka zatlačíme, čím vytvoríme okraj koláča. Pečieme cca. 8-10 minút, aby hmota mierne stuhla.
- Medzitým zmiešame suroviny na strednú časť torty. Sladidlo sa pridáva podľa chuti resp. podľa toho, aký sladký koláč chceme mať. Podľa potreby môžeme pridať mleté mandle. Pripravenú hmotu vylejeme na spodnú upečenú vrstvu a pečieme cca 30-45 minút pri zníženej teplote (cca 160 °C). Tortu by sa nemalo nechať v rúre príliš dlho, pretože tým vyschne. Pečieme tak dlho resp. toľko, že sa v strede trochu pohybuje a po stranách je kompaktná. Torta pri chladnutí úplne stuhne a zostane šťavnatá. Tortu po vychladnutí odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
- Na ozdobu môžete použiť horkú čokoládu zmiešanú s trochou kokosového oleja. Môže sa ozdobiť aj arašidovým maslom, ktoré sa trochu predhreje, aby bolo tekutejšie. Nesolené arašidy môžete rozdrviť alebo posypať celý povrch torty.
- Zdravá torta Snickers je hotová, tak ju rýchlo ponúknite svojim blízkym, pretože keď sú hladní, nie sú to oni ;)
Nech vám chutí ;)