Pre všetkých milovníkov pizze tentokrát zdravšia verzia tohto obľúbeného jedla.
Urobená je z domáceho cesta z celozrnnej múky a paradajok a bazalky zo záhradky. Skvelá na obed.
Príprava:
- Cesto pripravíme tak, že do múky postupne pridávame minerálku, soľ a olivový olej. Neustále miešame, aby vznikla hladká zmes. V prípade potreby pridajte múku alebo vodu. Vymiesime cesto a necháme hodinu odpočívať.
- Zrelé paradajky rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme bazalku, korenie a soľ. Môžeme použiť aj pripravené lúpané paradajky. Keď si cesto „oddýchne“, rozvaľkáme ho do tvaru pizze a potrieme rozmixovanými paradajkami. Navrch dáme kuracie prsia, syr a čerstvú bazalku.
- Pečieme 25-30 minút pri 180-200 stupňoch.
Dobrú chuť!